hiding place                    .jpg

Hiding Area By Keisuke Kawaguchi+K2-Design

By Holly – Classes: Bathroom, Bedroom, Hall and Entrance, Houses, Interior Layout, Kitchen, Living Room, Exclusive Design   

Japanese architectural firm Keisuke Kawaguchi+K2-Layout has made the Hiding Place.

Completed in 2013, this contemporary house in Hiroshima, Japan, was uniquely built within an previous brick warehouse.


Hiding Spot by Keisuke Kawaguchi+K2-Style:

“It’s a new residence that is hidden within an outdated, atmospheric brick storehouse which dates back to Globe War II. It was originally a fuel storehouse and later functioned as a perform location for the father of the present client. It will now proceed to mature as a residence with the passing of time. The old brick storehouse has historical worth, and in addition it would be virtually unattainable nowadays to construct using the same techniques of that time. So our imagined was that we should “preserve it” so that it can proceed to exist. Luckily the client agreed with our conviction and as a result the “Hiding Place” was recognized.

The residence is a steel construction. The residence is placed in the middle of the storehouse with 4 passages surrounding it. As the brick storehouse itself is trussed with wood, we utilised steel to protect the new house in situation of emergency this kind of as an earthquake. LDK, a Japanese tatami-matted space, and a bathroom are all organized in a single space. Easy unvarnished cinder blocks are stacked to separate spaces. All places visually open to the outdoors in the direction of the interior brick walls of the storehouse. We adopted glass walls on each facet considering that there is no worry about privacy in everyday existence. This permits the residents to enjoy the stunning red bricks from within. In addition, we set up skylights in the new home so we can enjoy the aged wooden beams of the storehouse with gentle, natural light shining into the home. The skylights and openings in the brick walls to the outdoors are produced to disperse light and give a breezeway to the new property. To harmonize with the stunning brick walls, environmentally pleasant Afzelia wood flooring with beeswax was utilized.

The within of the storehouse simultaneously serves as the outdoors of the residence. Vines were planted at random to type a shade garden to harmonize with the setting. It will be pleasing to view them grow naturally up the wall.

The interior was developed to produce a sense of depth. Indirect lighting arrangements had been scrutinized for successful lighting. We also additional a wood stove. Its countenance is suitable for this home, but above all a flickering flame is most lovely. The wide views of brick and glass in this area produce a “sui generis” (distinctive) environment, and the reflection of light and flames include a great selection of expression to the area.
The client‘s loved ones has currently began a new lifestyle here. The brick storehouse enfolding the “residence” has begun a new era.

New factors are enchanting. The outdated, at occasions, need to be swept out when priority is given to comfort and comfort. On the other hand, there are occasions when the old exudes an overwhelming radiance and unique presence. Is not it a particular atmosphere that only those nestled for a lengthy time can generate? Artificially aged interiors are usually used in homes. Why? Possibly due to the fact rusticity evokes a sense of nostalgia which individuals locate eye-catching. It is not straightforward to integrate “authentic, substantial age” into our lives.

In our present day lives, we can get handy products on the spot if we only shell out for them. Scenery and daily life in Japan has modified dramatically just in the fifty many years following World War II. It is definitely fantastic that our society is richer thanks to the progress of “convenience”. But, to live in business with the old signifies to “preserve an inheritance”. Although time and wonderful care may possibly be needed, residing alongside the previous may nurture our senses. History etched in a creating is that of the individuals who have lived there. Nostalgic scenes bring back “memories” and these “memories” sometimes lead to the “strength to reside on into the future”.

Thus, “Hiding Area in the Brick Storehouse” was born, and enters a new time. We wished the brick property to continue into the subsequent age with no dampening its distinctive charm.

I deeply enjoy the decision the consumer manufactured, and come to feel a fantastic significance in obtaining been ready to engage in its architecture.”

Images by: Toru Kitamura

One thought on “Hiding Area By Keisuke Kawaguchi+K2-Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *