CT Residence by Bernardes + Jacobsen Arquitetura

By Magaly – Classes: Ar2rk, Decorative Add-ons, Dining Area, Furnishings, Homes, Interior Style, Kitchen, Landscaping, Living Area, Rugs, Swimming Pool, Wall Decor   

CT Residence is a private residence found in São Paulo, Brazil.

It was designed by Bernardes + Jacobsen Arquitetura in 2010.


CT Property by Bernardes + Jacobsen Arquitetura:

“The residence is situated an hour and a half from the city of São Paulo, in a personal estate for vacation properties.

The deployment of the house is manufactured up by distinct and perpendicular volumes, which envisioned the organization of spaces and perform producing 2 plateaus, a single for accessibility and the other for leisure.

The highest level, the accessibility plateau, is occupied by the property keepers’ location, garage and services spot on the volume parallel to the street. Camouflaged by a stone wall this deployment makes it possible for the intimate location to be located away from the street accessibility, offering complete privacy to residences.

The access to the primary development is through a big patio and stands out in the landscape. Perpendicular to the street, the major building is leaning towards the lateral setback and holds an intimate location. This big parallelepiped has its sides and bottom faces covered in grey tropical wood. The bedrooms verandas have been designed from the subtraction of this volume, which are dealing with north and are overlooking the leisure degree.

From the room level entry, a staircase is found in the middle of the garden offers highpoint lighting and gives entry to the inferior floor, which leads right to the living places located bellow the wooden volume. This space was handled in the most see-through method, simulating a piloti in the major block, emphasizing the bedrooms wooden volume even a lot more and integrating with the outdoors leisure level, the place the pool is situated. Also the perpendicular volume is totally integrated with the external locations, camouflaged by grassy slabs and organizes the rest of the plan: verandas, locker rooms, sauna as well as the kitchen region, technical places and guest bedrooms. Consequently the deployment of the very same home is formed by 2 distinct volumes emphasising the houses’ landscape by way of a single rectangular volume, dealing with the gorgeous surrounding see and fully integrated in it.”

Photos by: Leonardo Finotti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *