Bassett Street by De Rosee Sa

By Jessica • one hour in the past

Bassett Street is an elegant apartment made by the English firm De Rosee Sa.

It is found in London, England, and has an interior carried out in a pale color palette with darker accents, giving it an simple sophistication.

Bassett Road by De Rosee Sa (1) Bassett Road by De Rosee Sa (2) Bassett Road by De Rosee Sa (3) Bassett Road by De Rosee Sa (4) Bassett Road by De Rosee Sa (5) Bassett Road by De Rosee Sa (6) Bassett Road by De Rosee Sa (7) Bassett Road by De Rosee Sa (8) Bassett Road by De Rosee Sa (9) Bassett Road by De Rosee Sa (10) Bassett Road by De Rosee Sa (11)

Bassett Road by De Rosee Sa:

“Bespoke carpentry and shifting walls let light to pierce the heart of this 2-­bed Victorian conversion following refurbishment by De Rosee Sa architects.

Shortly following buying this Bassett Street residence in London’s Royal Borough of Kensington and Chelsea, the younger owners set local architecture practice, De Rosee Sa, the short of illuminating its drab interior. The clients needed a enjoyable mix of traditional and contemporary design and a vibrant open-­plan residing space that reflected their love of entertaining.

The formerly lowered ceiling cramped proportions all through the flat. With only one main bathroom and a classic but worn interior the room was unsympathetic to the new owners life style.

Aside from the need for a radical facelift, the main design and style challenge was to deliver light into a boxed-­in, windowless lobby that formed the core of the apartment.

“We desired to remove dark corridors, maximise room, and retain the classic proportions of the flat,” said Sanchia Stowe, De Rosee Sa undertaking architect at Bassett Road. “Permeable panelled joinery enables light from the south facing windows into the heart of the apartment. It generates a contemporary and versatile area.”

By opening or shutting the sculptural joinery the consumer can transform the lobby and straight management the privacy element of the apartment when entertaining visitors.

The undertaking demanded careful spatial organizing and a creative strategy to turn the dark rooms into light and airy interiors. The flat now consists of an open-­plan residing and kitchen region, a south‐facing master suite (such as en-­suite shower area and stroll-­through dressing room), a guest bedroom, main bathroom and utility storage location.

Engineered oak parquet adds depth to the floor of the main living spot. The tone of the Bianco Gioia marble surfaces generate a dramatic contrast, and paired with oak veneer cupboards, ties the 2 sections of the space collectively. Other constructed in functions, this kind of as a wooden banquette, LED backlit bookshelf and raised stone hearth, add a sense of persona to this eclectic house.”

Photographs courtesy of De Rosee Sa

Click any photograph to see a more substantial picture – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate through the posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *