Abbott Street Renovation by Splyce

Canadian studio Splyce finished the Abbott Street Renovation project in 2009.

This now one,800 square foot light and vivid apartment is positioned in Vancouver, British Columbia, Canada.

Abbott Street Renovation by Splyce (1) Abbott Street Renovation by Splyce (2) Abbott Street Renovation by Splyce (3) Abbott Street Renovation by Splyce (4) Abbott Street Renovation by Splyce (5) Abbott Street Renovation by Splyce (6) Abbott Street Renovation by Splyce (7) Abbott Street Renovation by Splyce (8) Abbott Street Renovation by Splyce (9) Abbott Street Renovation by Splyce (10)

Abbott Street Renovation by Splyce:

“Located in Vancouver’s historic Gastown district, this task consisted of joining 2 apartment units into 1. With their initial child due and a desire to stay in the city, the clientele opted to obtain their neighbouring suite and join with their personal, to develop a single, open idea room.

The area of present windows, plumbing and mechanical providers have been fixed, with no option for repositioning inside of the structural concrete floor. While these restrictions challenged the design and style, they a lot more importantly, presented special opportunities that served to define the area.

Occupying the core of the the new house, the kitchen and dining region sit on a new elevated tiled floor that conceals fixed plumbing lines from the earlier 2 suites. A wood canopy above delineates the kitchen and dining room from the adjacent circulation room, and carefully aligns with the edge of the island/bar and dining table.

To accommodate the new master ensuite bathroom plumbing layout, a comparable approach of raising the floor was utilised. These raised floor planes assist articulate the spaces and their perform- a closet and dressing area accompany the bathroom on the new raised tiled floor. The new bathroom is open to the bed, but can be closed off by signifies of 3 sliding opaque panels, affording the consumer their very own varying degrees of privacy and light amounts.

Accessibility to a deck off the living room was enhanced by way of a folding, sliding door. The new, massive opening joins the exterior and interior area and blurs the the boundary amongst the 2. Stairs to a roof deck are exposed, and animated by an opening in the kitchen wall. Similarly, an opening in the residing area storage millwork provide organic light to what was previously a dark, interior 2nd bathroom.”

Abbott Street Renovation by Splyce (11)

Images by: Ivan Hunter

Click any photo to see a greater picture – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate by means of the articles or blog posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *