A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects

New York City-primarily based studio Bromley Caldari Architects completed the A-Frame Rethink task in 2013.

They entirely transformed the interior of this 1960s A-frame seashore home found on Fire Island in the state of New York, USA.

A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (1) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (2) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (3) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (4) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (6) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (8) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (9) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (10) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (11) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (13) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (15) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (16) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (17) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (18) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (19) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (20) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (21) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (22) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (26) A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects (27)

A-Frame Rethink by Bromley Caldari Architects:

“In a comprehensive renovation of a bayside A-frame house on Fire Island, Bromley Caldari turned a seasoned beach rental into a sleek hideout. Rethinking the iconic 1960s A-frame form, architects R. Scott Bromley and Jerry Caldari broke by means of the envelope of the developing to weave a sculptural staircase by means of the airy 3-story structure.

A standard A-frame, the house had a spiral staircase splitting down the middle, 4 dark and cramped bedrooms, a leaky roof, and a cracked pile foundation – not the pristine trip home that is so frequently linked with Fire Island Pines. The poolside sunsets over the Excellent South Bay had been not to be discounted and the possible was there, nevertheless blocking the wonderful see and occupying the heart of the home was the old 6-foot diameter steel spiral staircase. The consumers wanted the removal of the staircase and were inclined to sacrifice a bedroom or 2 to make it come about.

With the great deal coverage at its restrict, Bromley Caldari took advantage of a neighborhood law that permits bay windows to project a highest of 2 feet out from the building envelope. The new staircase would tuck into 2 large bay windows staggered at various elevations on each side of the property with a catwalk balcony off of the master bedroom to connect the 2 sides. Weaving from one particular side to the other as you ascend the 3 floors, the staircase offers views of the bay framed at every single elevation.

On the principal degree, a double-height residing/dining area stretches the length of the window-clad north façade. The open kitchen and property utilities run along the south side. The master bedroom suite attributes complete-height glass sliding doors that get benefit of the see. Though the doors stay primarily open, when guests are present and privacy is necessary, the sliding glass doors fog up at the flick of a switch.

Beneath the peak on the third level is a quiet second bedroom and den (that acts as the third bedroom when required). The 2 rooms are linked by a stroll-by way of bathroom – a glass shower enclosure on one side and a glass- enclosed powder area on the other. Pocket doors at every finish let for privacy.”

Images courtesy of Bromley Caldari Architects

Click any photograph to see a bigger picture – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate by way of the content articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *