chictip-The Wall House-Singapore-Farm Architects

The Wall Residence – Singapore By Farm Architects


When 2 homes are harmoniously fused by way of layered green roofs, you know an architectural masterpiece has just been designed. The Wall Home in Singapore by Farm Architects is such a area, a modern dream home embracing Chinese tradition.

With virtually 12,000 square feet, this 2-story green retreat sits in an urban setting, nevertheless feels none of the hectic speed. Conversely, this zen-like ambiance soothes with lush greenery blanketed upon 2 separate granite-clad boxes unified via one generous central courtyard entrance. Delicate trees are planted from within the foundation, sprouting up by means of one particular of many freeform oculi. These treetops attain beyond the 2nd degree of the property sprouting by means of a reduce-out in the shallow rooftop pool. Various other water features stream during the meticulously landscaped compound, wrapping the structures in an practically moat-like method.

With wood, granite and glazing as the predominant components across the 2 blocks, numerous geometric gridwork is also presented and just exceptional. The dimensional stone wall also adds wealthy texture to these courtyard areas. Precise lighting design and style enhances these contemporary aspects, attributing an artistic nature to the residence the 2 inside and out.

The flowing layout is conducive to an outside-indoor life-style, with entirely-glazed retractable walls also making an power-productive light source. This property is furnished minimalistically in an earthy palette of brown, beige, white and grey, but the genuine attractiveness lies inside the unparalleled architecture.

Interestingly, this residence possesses an array of residing locations and lounges, perfect for household residing and entertaining. In the initial constructing, there is in fact a basement level which features a wine cellar, while the ground floor spans a residing area, library, dining space, kitchen, master suite and guest room. The upper degree building is zoned for entertaining.

One particular distinct place I’m drawn to is the core dining/living room. This 1 spot is what adjoins 1 construction with the other, the 2 actually and symbolically, as this is where the 2 plans overlap and where family members and friend gatherings take location.

The Wall Home is a spectacular, present day urban dwelling exhibiting cohesive minimalist design amid a verdant green, sustainable landscape.

Associated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *