The Kew Property 3 by Vibe Style Group

Vibe Style Group have developed the Kew Home 3 in Melbourne, Australia.

kh_190214_01

kh_190214_05

kh_190214_08

kh_190214_07

kh_190214_10

kh_190214_11

kh_190214_15

kh_190214_13

kh_190214_17

Description from the designers

The customers came to our office with the intention of moving into residence growth. Typical ground was that they were centered on presenting tasks with higher design content material supporting a diverse visual strategy.

In the early design phase we had been looking to develop an open, much more interactive street presence which led to a really distinct layout response.

The actual front façade was inspired by the review of 60s and early 70s stereo cabinets with the slatted timber reflecting the slotted speaker aspects, in this case they accommodate the covered entry and personal en suite window. The house sits lightly balanced on angled steel posts once more reminiscent of the stereo cabinet legs, which affords the home the look of floating out across the land.

The project sits nicely in its treed environs, Silvertop Ash was chosen as the cladding simply because its eventual grey colour will blend completely and afford a sense of belonging in the treed backdrop.

Silvertop Ash timber has a unique ability to assimilate into the surrounds, supplying a extremely various visual impact. To the North the timber is nonetheless evident but only on the third storey – as from this vantage stage we desired the upper degree to seem as a tree home. ExoTec Façade Panel Method was the other major material utilized simply because it provides a refreshing contrast to the timber.

The lower out element of the living spot window directs the line of sight down to the pool, BBQ location and backyard room – safeguarding privacy.

The interior begins with a flat veneer wall on strategy. It is intention is to create the feeling of being at the base of a enormous tree.

Practically, it houses the cloak, powder area, cellar and on into the integrated kitchen. It is all attained with hidden doors that, when opened, provide an sudden surprise. This property is open yet private and the timber attribute wall of the interior invites a journey of discovery. The cantilevered box on the street facade internally homes the day bed and library which interacts with the study room. The research has a glass splash back wall picked for it is capability to reflect the outer landscape.

A dumbwaiter is integrated which travels up from the garage into the scullery that resides behind one of the 4 integrated doors in the kitchen location. The traditional Calcutta Marble has been utilized in the bathrooms, whilst the kitchen has Caesar stone bench tops and a planning cube at the finish of the major island bench.

Layout: Vibe Style Group

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *