The Kew Home three by Vibe Design and style Group

The clients came to Australian architecture firm Vibe Design Group‘s office with the intention of moving into home advancement. Frequent ground was that they were focused on presenting tasks with high design and style content material supporting a distinct visual technique.

In the early style phase the architcts were seeking to produce an open, more interactive street presence which led to a quite diverse style response.

The actual front façade was inspired by the study of 60s and early 70s stereo cabinets with the slatted timber reflecting the slotted speaker aspects, in this case they accommodate the covered entry and private en suite window. The home sits lightly balanced on angled steel posts once more reminiscent of the stereo cabinet legs, which affords the house the look of floating out across the land.

The venture sits effectively in its treed environs, Silvertop Ash was selected as the cladding due to the fact its eventual grey colour will mix entirely and afford a sense of belonging in the treed backdrop.

Silvertop Ash timber has a unique potential to assimilate into the surrounds, providing a quite various visual have an effect on. To the North the timber is even now evident but only on the third storey – as from this vantage point we desired the upper level to appear as a tree residence. ExoTec Façade Panel Technique was the other major material used because it offers a refreshing contrast to the timber.

The lower out component of the living region window directs the line of sight down to the pool, BBQ region and backyard space – protecting privacy.

The interior commences with a flat veneer wall on technique. It is intention is to develop the feeling of becoming at the base of a huge tree.

Practically, it houses the cloak, powder room, cellar and on into the integrated kitchen. It’s all attained with hidden doors that, when opened, supply an unexpected surprise. This residence is open nevertheless personal and the timber characteristic wall of the interior invites a journey of discovery. The cantilevered box on the street facade internally houses the day bed and library which interacts with the examine room. The study has a glass splash back wall chosen for it’s ability to reflect the outer landscape.

A dumbwaiter is included which travels up from the garage into the scullery that resides behind one of the 4 integrated doors in the kitchen area. The traditional Calcutta Marble has been used in the bathrooms, although the kitchen has Caesar stone bench tops and a preparation cube at the finish of the primary island bench.

Posted by Keren Fathi-Bad at 20 February, 2014

Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *