The Empire – Floreat, Perth, Western Australia by Residential Attitudes

Created as a spec home in the residential community of Floreat close to Perth, Western Australia, The Empire by Residential Attitudes exemplifies what today’s modernist dream home can be. Maximization of all-natural light, versatile indoor-outside living zones and clean-lined design and style have been main elements in the concept.

Quickly, the various facades strike a chord with some protruding and some recessed. With primarily white concrete, there is also dark teak cladding, total panel glass and–so fabulous–concrete screening. This installation can be appreciated from the interior stairwell which generates an exquisite visual. The flat roof and geometric cutouts add to the nicely-defined mid-century contemporary come to feel of this framework, as do the interior spaces.

This residence caters to the multi-generational loved ones, with a floor prepare that offers 2 bedrooms, shared bathroom, powder space and utility room on the initial level. A huge outdoor terrace is accessible immediately from these rooms and characteristics its own dining terrace with comprehensive cooking station. A linear swimming pool is nestled behind a glazed railing so its attractiveness is unobstructed from any angle within the residence.

Interestingly, the principal living area, kitchen and bedrooms have been placed upstairs on the 2nd degree to generate the 2 a sense of seclusion, as well as to diffuse any noise from the street degree.

Furnishings and residence decor is stored to a restrained palette of taupe, beige, grey and cream with medium woods highlighting the textured fabrics–so quite mid-century. Wallpaper has a dimensional 3-D pattern offset by rich herringbone wood flooring which showcases the thick shag-variety rugs wonderfully. In the downstairs hallway, this herringbone pattern was replicated by concrete bricks employed on the wall–simply beautiful not to mention progressive layout.

The best floor’s L-shaped kitchen-living-dining room wraps close to an outside terrace and is entirely open to it thanks to sets of sliding glass doors. The kitchen is located in the core of this open living room and features a curved ceiling which mirrors the shape of the island beneath it. The dining space is set with a rectangular wood table and upholstered chairs in plaid which is so fresh to see. The pattern draws from the black mesh lighting fixture set over the table. A big image window gives views of a green canopy of trees.

The Empire is a sensibly-built modernist dream property where today’s multi-generational family can comfortably dwell with each other.

Posted by Suzanne at 6 December, 2013

Include a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *