chictip-Temple Hills Residence-Laguna Beach-Schola Architecture

Temple Hills Residence – Laguna Seashore By Schola Architecture


Laguna Seaside, California is properly-acknowledged for some of its gorgeous modern architecture. The Temple Hills Residence is one of individuals enviable present day dream properties with a series of multiple volumes, such as a new addition and overall renovation by Schola Architecture.

A singular, textured concrete box is the root of this extension, with glass and timber as the prime supplies. From the exterior, various cantilevering sets the eclectic tone, while the organic hillside setting offers more dimension, not to mention impeccable views from the sloped terrain.

Residing locations are set on multilevel platforms, yet even now open up to each and every other whilst retaining daylight and offering ventilation. Exposed medium-wood beam ceilings during resound with the home’s unique 1950s vibe, even though including a degree of warmth to the present day spaces. Following that color tone, various golds, yellows and browns–including various species of wood-on-wood accents–make appearances during cabinetry, walls, furnishings and decor.

The interiors are derived of concrete, wood, steel and glass and one zone especially exemplifies this elemental mix. The kitchen and residing space share 1 elongated volume which is set with higher square and celerestory windows on one side and a big sliding glass door on the other making seamless indoor-outdoor residing.

The outdoor terraces reside on different elevations, which contributes energy and movement to these lounging and dining areas. A hot tub is nestled beneath a geometric wood pergola.

In the kitchen, yellow-stained wood cabinetry is sunny against the grey concrete walls and countertops. By way of a few actions, this area descends upon the residing space, which is fitted with modular shelving and sofas resting upon a multi-colored accent rug. Below this residing area, an additional little set of stairs prospects to a lower-level review with a punchy neon lime lounge and white fur region rug.

Upstairs a large master suite awaits, but it is the concrete fireplace that is most eye-catching, angular in position and built into the bedroom wall which really mimics the exterior’s corrugated pattern. The stroll-in shower is incredible, with a pivoting glass door which opens to a tiny, personal stone courtyard.

Plentiful glazing, like skylights, on this 2nd story makes it possible for these spaces to feel airy. The sitting location with retro contemporary furnishings is a throwback, but meshes properly with the a lot more contemporary come to feel of this California dream property.

The Temple Hills Residence is a modern day framework connecting multifaceted layout factors with the distinct personality of its owners.

Connected Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *