2af7b  Stanhope Gardens 01 800x530.jpg

Stanhope Gardens by Yeang Inventive

By Magaly – Categories: Apartments, Bathroom, Bedroom, Curiosity, Decorative Add-ons, Fireplace, Furnishings, Interior Style, Kitchen, Lighting, Living Room, Rugs, Staircase, Distinctive Design   

Stanhope Gardens is a personal residence found in South Kensington, London, England.

It was developed by Yeang Creative, and covers an spot of 1,800 square feet.

Stanhope Gardens by Yeang Innovative:

“The design and style principle applied, to accommodate a large-end interior layout, acknowledges the implicit nature of the upper floor spaces of this grade II listed creating by offering a symbiosis in between the demands of a contemporary 4-bedroom apartment and the consolidation of the distinct characteristics of the existing interiors.

New connections amongst rooms, to offer for en-suite bathrooms for example, has been established by providing new doorways, designed in line with the present classic doors and preserving the cellular nature of the conventional interior layout. In conversation with our case of ficer Mark Butler and as part of our pre-organizing advice, the elimination of one particular non-original wall among front and back space on the third floor was agreed. Also in agreement with our pre-preparing suggestions we preserve a clear reference to the unique wall alignments when we provide double door entry in the remaining wall amongst front and backroom and the wall among kitchen and backroom on the third floor.

With our layout we propose the restoration and in which essential the re-implementation of standard decorative elements this kind of as cornices, mantelpieces and skirting to enhance the particular historic significance of the residence. Acknowledging the sober nature of the conventional decoration one particular would discover in these upper floor spaces our new style interventions are explicitly distinctive from their historic context. As this kind of, newly created additions such as kitchens and bathrooms are designed as higher-end objects employing components such as wood veneers and marble suggesting the virtually short-term nature of these modern objects set in their historic context. As they stand in composition with the restored interiors, they propose the possibility to be taken away and restore the authentic state of the Victorian interiors. We see this dialogue amongst old and new as a single of the important ideas in our layout.

To offer for a 4th bedroom the existing attic area is redesigned as a loft room holding a bedroom with en-suite bathroom. To give ample accessibility to the loft space we propose the set up of a new staircase, made as the continuation of the current staircase. The renovation of this attic area provides us the opportunity to restore and insulate the current roof framework making sure its structural integrity. To supply this 4th bedroom with all-natural daylight and ample ventilation we propose the installation of 3 renovation type roof lights to offer light and ventilation in the entrance, bedroom and bathroom.

As this kind of we aim our existing interior style proposal to set up a crucial dialogue between the current historical context and the needs of a modern lifestyle celebrating continuity in between past and existing.”

Pictures by: Quintin Lake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *