Satisfied Panda by Hou de Sousa

Hou de Sousa created and contracted the 200 sq m area of Content Panda, a restaurant found inside the newly built Paseo San Francisco purchasing center in Cumbaya, Ecuador.

The existing website was a long and narrow shoe box shaped volume. Our analysis of the client’s demands uncovered that in buy to very best serve various consumer sorts, a personal dining room was required in addition to a larger and far more public dining location. We split the dining area in 2 by placing the support locations in amongst. The personal room was placed in the back, although the public dining spot faces the entrance. This had the added advantage of improving the overall proportions and come to feel of the space, which otherwise would have been overly stretched and corridor-like. We also raised the kitchen onto a mezzanine degree in purchase to totally free up more space for seating and a bar.

The task routine was swift, and necessitated expedient approaches of construction. Even though building sources and supplies are relatively limited in Ecuador, the dramatic boom of the signage and billboard marketing industries there has led to a proliferation of CNC machines, laser cutters, and massive scale printers. A important priority when designing the task was to make use of these technologies, so as to reduce the want for skilled labor and lessen building time and cost.

This method is most evident on the walls featuring the Chinese scroll painting, Qingming Shanghe Tu, or Along the River For the duration of the Qingming Festival. Originally painted by Zhang Zeduan in the course of the Song Dynasty more than 900 years in the past, its acclaim led to numerous reinterpretations commissioned by subsequent dynasties. Our studio’s homage has been digitally altered, selectively cropped, blown up to the scale of wall paper, and then printed and put in by a billboard advertisement company.

The ceiling is composed of CNC minimize plywood and heavyweight interfacing (a fabric utilised to stiffen dresses and fits). The plywood was exactly lower to match and suspend from a set of hidden steel trusses.

The type of the ceiling and the spaces it produces was inspired by Chinese temples. We simplified and flattened the geometry of these temples into silhouettes, which have been extruded and then subtracted from a mass. Via this approach, we reversed the situation of viewing a temple from its exterior as an object in space, to that of inhabiting a room defined by the mould or damaging of a temple’s form. The ceiling is a steady surface that smoothly transitions among the large dining space spaces and the reduced service region. This enables consumers to expertise a fluid growth and compression of space as they walk through the restaurant.

The influence of conventional Chinese design is also current at a a lot smaller scale. We modified a wave pattern, which is generally identified on Chinese glazed pottery, into a polar array of dots. Making use of a assortment of resources and strategies, the pattern was adapted to a number of purposes. Between booths, there are white acrylic privacy screens with the dots laser reduce out of them. The holes are large sufficient that the figures of folks on the other side of a screen are obvious but little enough that their attributes and identities are obscured. On the glowing surface of the bar, the dot pattern supplies a tonal contrast and casts faint shadows. In the private room, a wall is lined with MDF panels that have been perforated with a CNC router over 50,000 times to carve a graphic pattern with depth and texture.

Our objective was for the restaurant to really feel warm, inviting, and in a sense, weightless. LEDs had been utilised along the edges of the ceiling to visually detach it from the walls. The steel trusses that suspend the ceiling below it, as well as the kitchen duct function, is fully hidden above the ceiling. The intention was for the ceiling to seem as light as a sheet of fabric that has been pinched upwards to produce a area under it. A level grid of custom lighting fixtures floats beneath the ceiling on chrome pipes. The developed in booths and tables are in depth so that they appear to hover off the floor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *