17e0d  Renovation of a Private Home 01 800x1200.jpg

Renovation of a Personal House by Federico Delrosso Architects

By Magaly – Classes: Apartments, Ar2rk, Bedroom, Bookshelf, Decorative Accessories, Dining Space, Furnishings, Interior Design and style, Kitchen, Lighting, Residing Space, Terrace, Wall Decor   

This renovation of a private residence positioned in Montecarlo, Monaco was carried out by Federico Delrosso Architects.

It was finished in 2012 and covers an spot of 2,150 square feet.


Renovation of a Personal Property by Federico Delrosso Architects:

“A huge flat on the 14th floor of a 1960s constructing and a family of 4 who love ar2rk and modern design and style. In his renovation, Federico Delrosso aimed to produce a room simulating emptiness, in order to develop the best setting for the passions and everyday existence of a household. It is practical emptiness, nonetheless, which comes to lifestyle when the study desk, kitchen appliances, make-up spot and a bookshelf emerge from the cupboard walls… and returns to silence to become the best ambience for functions of art and style.

“Only the outer walls and external window frames have remained of the authentic flat”, says Federico Delrosso. Soon after fully eliminating the unique partitions of the room, I developed new volumes and diversified the diverse places of the flat making use of a steady technique of cupboards into which, not only the functional volumes have been developed, but also the floor‑to‑ceiling doors utilized to accessibility the various rooms. Meanwhile, the audio and lighting methods have been built into the ceiling”.

The continuity of spaces and walls produces an nearly maze-like model of the new property, which ends in a big residing region overlooking the Mediterranean Sea. A stability amongst the icy-cold modernism of the interior and the natural elegance of the outdoor area transforms the terrace into a cohesive extension of the residing room, in spite of its colour palette opposing that of the interior. Its all-natural finishes, manufactured from reconstituted wood selected for the flooring and panelling, partly recapture the primordial mood of the resin that covers all the floors in the flat. Playing when much more on the maze theme, this resin inverts the horizontal see of the surface by getting to be a very tactile vertical wall in the technical areas of the kitchen and bathroom.”

Photos by: Luca De Santis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *