Refurbished Apartment by Anna & Eugeni Bach

Spanish architects, Anna and Eugeni Bach, have refurbished this apartment in Barcelona, Spain.

Finished in 2013, this 1,206 square foot apartment was redesigned to merge 2 separate spaces into one particular coherent residing concept.

Creative implementation of previous and new components alike results in a vibrant, contemporary and lively residence.

Apartment Refurbishment by Anna & Eugeni Bach (1) Apartment Refurbishment by Anna & Eugeni Bach (2) Apartment Refurbishment by Anna & Eugeni Bach (3) Apartment Refurbishment by Anna & Eugeni Bach (4) Apartment Refurbishment by Anna & Eugeni Bach (5) Apartment Refurbishment by Anna & Eugeni Bach (6) Apartment Refurbishment by Anna & Eugeni Bach (7) Apartment Refurbishment by Anna & Eugeni Bach (8) Apartment Refurbishment by Anna & Eugeni Bach (9) Apartment Refurbishment by Anna & Eugeni Bach (10) Apartment Refurbishment by Anna & Eugeni Bach (11) Apartment Refurbishment by Anna & Eugeni Bach (12)

Apartment Refurbishment by Anna & Eugeni Bach:

“The prime 2 floors of a block in Barcelona´s Eixample must be reformed into a single apartment that could take benefit of the current terraces.

The reduced floor consisted of an apartment of about 65 m2, heading the street and receiving some light to the kithcen and bathroom by means of an inner patio. The upper apartment, of about 40 m2, had been created later, almost certainly for the duration of the 60s. It consisted of a easy volume constructed on the terrace, separated from the street and from one of the neighbouring buildings, leaving an L-shaped narrow open room.

The organization of the apartment orbits all around the staircase. This element turns into one thing more than just a communication gadget between the 2 floors by absorving the kitchen and a storage space on the reduce level, and the review and laundry space on the prime floor. The staircase is as effectively the area for visual relationship between the 2 floors, through an inner window and a big opening on the upper studio which permits to get visual speak to from the upper floor until the kitchen downstairs. This easy visual speak to assists you understand the flat as a complete, and not just as the superposition of 2 distinct floors.

Offered the surface of every floor, we understood that we had to organize the reduce one particular as the primary floor, which accommodates the entry, living space, dining area, kitchen, a area for young children and a bathroom while the upper floor is a more intimate place for the dad and mom, with their bedroom, bathroom and a examine area.

On the outer spaces, a folding ladder enables the reduced terrace to achieve area, leaving the leading terrace as a room for occasional events. A shade on the leading terrace delivers shadow to all these spaces and, most critical, closes the space providing a feeling of currently being someplace among within and outside.

The existing hydraulic floor tiles had been eliminated in earlier refurbishments and there have been only sufficient pieces for half of the decrease floor surface, but we had been lucky enough, and we looked for such luck, that at the exact same time that we commenced the performs, there was an other refurbishment in the exact same block in which they have been going to throw all their floor tiles away. We picked these tiles and together with the current ones in our apartment we checked the possibilities for various patterns on the lower floor. The ultimate remedy was to place the distinct tiles in stripes, in spite of the walls and partitions, so that we gained a feeling of continuity that helps you realize the floor strategy as a continuous space.

On the reduce floor, all the woodwork, both doors and windows, were preserved, keeping the “spirit” of the Barcelona Eixample that this flat as soon as had. Upstairs, where there had been no elements worth preserving, each floor and windows had been replaced by new objects.”

Apartment Refurbishment by Anna & Eugeni Bach (13)

Photographs by: Eugeni Bach

Click any photo to see a larger picture – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate by way of the content articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *