9604b  pr 161013 04 630x375.jpg

Piampiano Residence by Studio B Architects

Studio B Architects have completed a contemporary remodel of a home in Woody Creek, Colorado.

pr_161013_04

Description

An existing assembly of disparate structures within a narrow site and wedged among a steep embankment and the rivers edge supplied a curious challenge. Per Pitkin County rules with regards to proximity to river setbacks, demolition of the current residence was not an selection as the instant connection to the Roaring Fork would be lost. We utilized the current architecture by taking our cues in mass, scale and components to transform the ordinary into a series of additions and new aspects to unify the new residence blurring the boundary of current and new.

Perched inside the tall conifers and unable to take away them, the reclaimed siding reflects the texture/color of the trees, refers to the prior house and coupled with aluminum windows yield a servicing-free of charge exterior. The additions and detached garage/guest suite configurations are driven by the web site and topographical constraints whilst supplying the proprietor requested programmatic demands. The basic white and maple interiors capture and reflect all-natural light within the heavily shaded internet site and offers contrast to the darker and textured exteriors. The undertaking was finished on routine and inside of 3 % of the unique estimated price range in the spring of 2013.

The value we offered was a vision using existing problems and noticed that as an possibility as opposed to a hindrance. Our exploration and innovative use of materials choices, both exterior and interior enabled us to supply a substantial-level of style and architecture on a limited price range.

Architect: Studio B Architects
General Contractor: Koru Ltd
Photography: Derek Skalko, Andrew Pogue

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *