parksite.jpg

Parksite By Doepel Strijkers & LEX Architects

By Magaly – Classes: Ar2rk, Bathroom, Curiosity, Decorative Add-ons, Dining Space, Furnishings, Houses, Interior Style, Kitchen, Landscaping, Lighting, Remodeling, Staircase, Exclusive Layout, Wall Decor   

Parksite was created jointly by Doepel Strijkers and LEX Architects, and it is situated in Rotterdam, the Netherlands.

Formerly an ambulance garage, the residence has a spacious interior, with fun and contemporary accents.


Parksite by Doepel Strijkers & LEX Architects:

“This former ambulance garage in the centre of Rotterdam borders on a secluded park. Replacing the rear wall with a large glass window creates a direct romantic relationship to it.

The dugout in the middle of the building generates height for a second degree. A polycarbonate lightbox with integrated LED lights houses the bedrooms and spans the space over the residing-kitchen.

Custom-produced cupboard, kitchen and stairs finished in vivid orange polyurethane, website link the dugout to the entrance hall on the street side and the residing space on the park side.

Loose blocks on the staircase form informal chairs or perform as tables.

The suspended light box functions as a focal level in the movement from the front of the property to the backyard. As a single moves under the box, views of the park emerge, making a sequential create up of spaces culminating in the breathtaking view of this green oasis.”

Section

Photographs courtesy of Doepel Strijkers & LEX Architects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *