bl.jpg

Nando’s By Blacksheep

Blacksheep Interior Architects and Design were commissioned to design and style a new place in Ashford, United kingdom for the restaurant chain Nando’s.

bl_180813_01

Description

South African heritage meets New York loft fashion

Having previously carried out 2 refurbishments for the restaurant chain Nando’s (in Soho and Southampton), Blacksheep was commissioned to generate a website-particular design for its new branch in Ashford, Kent. The short was to style a notion space that steered the consumer away from the classic Nando’s design and style and put a Blacksheep signature design and twist on the effectively acknowledged and loved chicken restaurant. The consumer desired to appeal to a a lot more mid industry customer base and move away from a mass marketplace centred enterprise framework.

The client had a clear notion of audience, nevertheless the challenge was that the location was in a remote leisure park that presently attracts a specific kind of cliental and has a selection of competing eating places in the vicinity. Secondly, the creating, formerly a single half of a nightclub, was a vast, cavernous shell, which had also a lot space – the height was decreased from 10m to 7m to type a a lot more workable area, this was completed by a suspended wooden lattice that created a boundary around the dining location and lower ceiling lights to create a sense of intimacy.

Blacksheep’s 1st priority was to entice passing trade. This was attained by opening up the frontage and producing an eye-catching façade using diagonal strips of oak accompanied by metal outdoor furnishings with Iroko table-tops. Taking into account the scale of the interior – 10m high ceilings and a complete location of 380 sq m – Blacksheep made the decision to give the restaurant a New York loft really feel, combining wood and metalwork accents with a pared-down aesthetic. To make the area truly feel more intimate, Blacksheep set up a raised platform with booth seating and bespoke timber latticework, as properly as designing large custom-made light-shades.

Blacksheep also designed a big-scale bespoke ar2rk, in the design of Southern African Ndebele tribe, employing 1000’;s of painted wooden dowels. Daring and iconic, it hangs in pride of area as you enter the restaurant.

Style: Blacksheep Interior Architects and Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *