Mile Finish by Mimodo Architects

By Jessica • 38 mins in the past

Mile Finish is an extension to a personal residence completed by Mimodo Architects.

It is positioned in London, England, and has a bright and sleek modern interior layout.


Mile End by Mimodo Architects (1)

Mile End by Mimodo Architects (2) Mile End by Mimodo Architects (3) Mile End by Mimodo Architects (4) Mile End by Mimodo Architects (5) Mile End by Mimodo Architects (6) Mile End by Mimodo Architects (7) Mile End by Mimodo Architects (8) Mile End by Mimodo Architects (9) Mile End by Mimodo Architects (10) Mile End by Mimodo Architects (11) Mile End by Mimodo Architects (12) Mile End by Mimodo Architects (13) Mile End by Mimodo Architects (14) Mile End by Mimodo Architects (15) Mile End by Mimodo Architects (16) Mile End by Mimodo Architects (17) Mile End by Mimodo Architects (18) Mile End by Mimodo Architects (19)

Mile Finish by Mimodo Architects:

“This distinctive residence lies in a secluded and heavily screened internet site, surrounded in its entirety by the rear gardens of neighbouring properties, and fully screened from any public views.

Getting previously been a warehouse and later converted to a dwelling, the house had a quite impractical layout and was in desperate need to have of refurbishment.

The current residence consisted of 2 largely disconnected halves our proposal sought to reconnect the constructing by way of a new re-positioned staircase while retaining a big quantity of the current double-height spaces.

An extension was constructed at ground floor degree to create a new kitchen and third bedroom this was tucked under a new principal roof to the residence that followed the pitch of the present roof.

Situated inside of a Conservation Spot, any external changes were restricted to the rationalisation of the current windows, renovating the painted render finish and setting up the infrastructure for our client’s new tropical garden which when established, drastically complemented this peaceful and modern oasis inside the heart of Bow.”

Pictures by: Marta Gradaille

Click any photograph to see a larger image – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate through the posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *