Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos

Quito-based architectural firm Diez + Muller Arquitectos has designed the Los Chillos Property.

Finished in 2012, this 5,920 square foot modern home’s stone and glass exterior contrasts with its classic rustic interior layout.

It is found in Valle de los Chillos, Ecuador.

Los Chillos Residence by Diez + Muller Arquitectos:

“The style of this residence arises from preceding analysis and understanding of the regional architecture of the Ecuadorian highlands, and how it engages with a present day technique through comprehending the location, tectonics and room of each and every, creating a stress in between the 2 methods.

1st are the classic architectural and spatial aspects, such as the courtyard, the wall, porch and slope. At the identical time, the open strategy and the steady room are modernist ideas contrasted with the factors previously pointed out. The materials palette involves neighborhood stone, wood and tile as regional or endemic resources, and exposed concrete, steel and glass as contemporary supplies. This mix not only expresses a formal concept, but also a structural and constructive concept that reinforces the argument.

In an area of roughly 2 hectares with a steep slope, the house is implanted in the highest part of the website, with a privileged view. In prepare, the home is developed linearly, taking benefit of the views from every space. The design and style in segment becomes crucial, entry is from the upper level of the site to the social location, kitchen and terrace. The most private locations and bedrooms are on the reduced floor.

The house is stratified into 2 zones: the stone base and glass box on prime. The base is a stone bearing wall, where private regions are distributed. This base, correct to its traits, is the help of the property on the ground, and contains the excavated soil for its settlement. It comes into see in total from specified viewpoints, although from others it is half-buried and appears to arise. At the back and at the entrance of the property, a huge reduce in the ground generates a submerged courtyard which serves mostly to illuminate and ventilate the bedroom areas on the ground floor. At the same time, it turns into one particular of the most crucial locations of reference of the residence. It is contained by an exposed concrete wall, contrasting with the stone wall, hence making tensions amongst the 2 programs.

The arrival to the house is by means of a steel and glass bridge that intersects with the stone wall, and opens the area to a big steel and glass nave that includes the social areas of the residence on the upper floor. On this nave rests a conventional mud tile roof.

Lastly, the finishes of the house are easy components like concrete and wood on floors, concrete walls, wood deck, and so on.. The lightness of the glass top volume is even much more evident at night when artificial light exposes its permeability and the wonderful nave of the roof, which is juxtaposed with the monolithic volume of the base on which it rests.”

Images by: Sebastían Crespo Camacho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *