Los Chillos House by Diez + Muller Arquitectos

Quito-primarily based architectural firm Diez + Muller Arquitectos has developed the Los Chillos Property.

Completed in 2012, this 5,920 square foot modern home’s stone and glass exterior contrasts with its classic rustic interior layout.

It is positioned in Valle de los Chillos, Ecuador.

Los Chillos Property by Diez + Muller Arquitectos:

“The design of this residence arises from earlier investigation and understanding of the regional architecture of the Ecuadorian highlands, and how it engages with a modern program by way of knowing the area, tectonics and space of each and every, creating a stress between the 2 systems.

Very first are the conventional architectural and spatial components, such as the courtyard, the wall, porch and slope. At the exact same time, the open plan and the continuous area are modernist ideas contrasted with the factors previously talked about. The material palette consists of local stone, wood and tile as nearby or endemic resources, and exposed concrete, steel and glass as modern day resources. This mix not only expresses a formal concept, but also a structural and constructive concept that reinforces the argument.

In an spot of roughly 2 hectares with a steep slope, the house is implanted in the highest component of the web site, with a privileged view. In program, the house is designed linearly, taking benefit of the views from every room. The design and style in part becomes important, access is from the upper level of the website to the social spot, kitchen and terrace. The most private places and bedrooms are on the reduced floor.

The home is stratified into 2 zones: the stone base and glass box on leading. The base is a stone bearing wall, where private locations are distributed. This base, true to its qualities, is the assistance of the residence on the ground, and includes the excavated soil for its settlement. It comes into view in complete from specific viewpoints, while from other folks it is half-buried and looks to come up. At the back and at the entrance of the house, a big minimize in the ground generates a submerged courtyard which serves primarily to illuminate and ventilate the bedroom areas on the ground floor. At the very same time, it becomes one particular of the most crucial locations of reference of the property. It is contained by an exposed concrete wall, contrasting with the stone wall, as a result producing tensions in between the 2 systems.

The arrival to the property is by way of a steel and glass bridge that intersects with the stone wall, and opens the space to a big steel and glass nave that contains the social places of the home on the upper floor. On this nave rests a traditional mud tile roof.

Lastly, the finishes of the house are straightforward resources like concrete and wood on floors, concrete walls, wood deck, and so on.. The lightness of the glass leading volume is even more evident at night when artificial light exposes its permeability and the great nave of the roof, which is juxtaposed with the monolithic volume of the base on which it rests.”

Photographs by: Sebastían Crespo Camacho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *