Los Chillos Home by Diez + Muller Arquitectos

Quito-based architectural firm Diez + Muller Arquitectos has developed the Los Chillos Home.

Completed in 2012, this 5,920 square foot contemporary home’s stone and glass exterior contrasts with its classic rustic interior style.

It is located in Valle de los Chillos, Ecuador.

Los Chillos Home by Diez + Muller Arquitectos:

“The layout of this property arises from prior study and knowing of the regional architecture of the Ecuadorian highlands, and how it engages with a modern program by means of comprehending the spot, tectonics and room of every, making a tension in between the 2 systems.

Initial are the traditional architectural and spatial factors, such as the courtyard, the wall, porch and slope. At the very same time, the open strategy and the steady area are modernist concepts contrasted with the factors previously pointed out. The materials palette involves neighborhood stone, wood and tile as nearby or endemic materials, and exposed concrete, steel and glass as contemporary supplies. This mix not only expresses a formal idea, but also a structural and constructive notion that reinforces the argument.

In an region of approximately 2 hectares with a steep slope, the property is implanted in the highest component of the website, with a privileged view. In program, the house is created linearly, taking benefit of the views from each and every area. The design in area gets to be crucial, access is from the upper level of the web site to the social region, kitchen and terrace. The most personal places and bedrooms are on the lower floor.

The house is stratified into 2 zones: the stone base and glass box on top. The base is a stone bearing wall, where personal regions are distributed. This base, correct to its characteristics, is the support of the house on the ground, and is made up of the excavated soil for its settlement. It comes into see in full from particular viewpoints, while from other folks it is half-buried and seems to come up. At the back and at the entrance of the home, a large cut in the ground generates a submerged courtyard which serves largely to illuminate and ventilate the bedroom areas on the ground floor. At the identical time, it turns into 1 of the most essential locations of reference of the home. It is contained by an exposed concrete wall, contrasting with the stone wall, as a result creating tensions amongst the 2 programs.

The arrival to the house is by way of a steel and glass bridge that intersects with the stone wall, and opens the area to a massive steel and glass nave that consists of the social places of the property on the upper floor. On this nave rests a classic mud tile roof.

Lastly, the finishes of the home are simple supplies like concrete and wood on floors, concrete walls, wood deck, and so on.. The lightness of the glass leading volume is even more evident at evening when artificial light exposes its permeability and the wonderful nave of the roof, which is juxtaposed with the monolithic volume of the base on which it rests.”

Photos by: Sebastían Crespo Camacho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *