Leman Street by TG-STUDIO

By Jessica – Classes: Apartments, Ar2rk, Bathroom, Bedroom, Decorative Accessories, Dining Room, Furniture, Interior Design and style, Kitchen, Residing Room, Offices, Rugs, Terrace, Wall Decor   

Leman Street is a residential task located in London, England.

It was finished by TG-STUDIO in 2013.


Leman Street by TG-STUDIO:

“New-develop penthouse apartment by Berkeley Residences developed on top of historic Edwardian developing on the doorstep of London’s thriving fiscal district.

Thomas Griem, director of TG-Studio, was commissioned by Berkley Houses to style the total interior for a new-develop penthouse in Aldgate, on the doorstep of London’s thriving financial district. “Our aim was to develop a warm, relaxed house while nonetheless currently being luxurious, contemporary and organic” says Griem. “As the penthouse is a new-build on best of a refurbished Edwardian constructing, the technique to the interior was of particular significance to me. I knew it had to be handled in a different way in purchase not to undermine the character of the older parts of the building.”

Thomas’s concept for the interior style was based mostly on the concept of photography inspired by the views in excess of the city. He has utilised the architecture of the windows to frame these vistas with breathtaking result. This is specifically so in the sitting area in which a twelve meter (forty foot) wide window, leads onto an elegantly furnished balcony providing a panoramic view over rooftops.

Says Griem “Many pieces I chose are bespoke British created but there are extra objects I’ve sourced from Italy and Spain. I am particularly fired up about the bathtub in the master ensuite. It’s a massive, white freestanding tub that sits in front of a magnificent window so that when you sit in it, you are in essence a component of the cityscape. It weighs 300 kilograms (660 pounds) and it took 6 guys to carry it up 7 floors! Yet another unique function is the use of wood flooring in the residing room – I’ve extended it to run up onto the wall opposite the sliding door to the balcony, which opens the space and adds texture, spontaneity and colour.””

Floor Program

Images by: Philip Vile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *