Home of Joyce & Jeroen – The Hague, the Netherlands by Personalized Architecture BNA

A renovation which presented 2 distinctive facades, House of Joyce & Jeroen by Private Architecture BNA is an eclectic contemporary dream house. Situated on a tree-lined street in The Hague, the Netherlands, this single family townhouse attributes vertically- split amounts, a rear glass facade and an airy openness.

From the front, this home meshes seamlessly with its neighbors with standard brickwork and window trimmings. It’s only after within that the magical transformation can be witnessed. As portion of the renovation procedure, floors were removed with volumes interjected–sometimes pushed back–to generate much more area, this kind of as in the triple-height kitchen. A complete-volume properly holds the spiral staircase which is encased in raw plywood walls and landings.

With in excess of 2,400 square feet, this home is not by any implies small. With the modern day redesign it offers its habitants 4 bedrooms, 2 bathrooms, a kitchen, dining area, residing room, workshop and library. Not to be missed, the massive walk-in wardrobe is distinguished by a polycarbonate wall which douses the spot with all-natural light. A rooftop terrace replete with sizzling tub is however yet another area to escape and appreciate the city’s surroundings.

Mezzanines with metal railings reside on each and every degree, offering an open point of view into each of the primary living spaces. The front zone of the house characteristics an original staircase, which has been gloriously refurbished to portray an elegantly distressed finish. Wood-plank flooring in the far more personal bedrooms and guest quarters plays good contrast to the smooth concrete on the ground floor. A grey-stained wood ceiling on the leading degree is wealthy, featuring skylight cutouts which spill daylight all through all ranges.

The kitchen is the highlight, a cheerful spot with colorful ar2rk, potted palms and vivid red pendants adorning the large glossy black island with stark white countertop. A present day wood table is flanked by a combine of classic and contemporary chairs. Exposed bulbs on red wires illuminate this dining area whilst a set of sliding white-paneled doors with little glass panels produces a gateway to the standard side of the home. Sliding glass doors open straight onto the elevated wooden deck and quaint lawn which sits beneath a canopy of mature trees and is adjacent to a charming pergola.

House of Joyce & Jeroen is a contemporary dream property injected with an inventive floor strategy featuring a core of split amounts and soaring volumes.

Shop :

Posted by Suzanne at 26 November, 2013

Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *