f95c3  House Katarina 01 800x409.jpg

Home Katarina by Multiplan arhitekti

By Jessica – Categories: Bedroom, Decorative Accessories, Dining Room, Fireplace, Furnishings, Houses, Interior Style, Landscaping, Lighting, Living Space, Staircase   

Home Katarina was finished by Multiplan arhitekti in 2013.

It is located in Ljubljana, Slovenia.


Residence Katarina by Multiplan arhitekti:

“One-household residence is positioned 20 minutes away from the primary city Ljubljana, on a superb viewpoint, in which the see creates the joint stage of interior layout in the home: the residing space is a cinema with a projection screen, displaying an uninterrupted image of the surrounding hills to the outlines of the capital city of Ljubljana, from the tree canopies to the green meadows and forests. In the context of today’s needs and preferences, sustainability and continual development guide the design and style, the living notion is centered on the lifestyle of a contemporary man, who lives in the heart of nature, in fast vicinity of the city.

At almost 7 hundred meters (2 thousand and 3 hundred feet) above sea degree, the developing is set into the room in a way to use the all-natural resources in biggest extent feasible, and is consequently most respectful to all-natural atmosphere. The plot is really prolonged and narrow, quite steep as well, the slope spans eleven meters altitude. It is a particular building design, the place the terrain does not conform to the residence, but the house conforms to the present slope.

This way, the building is embedded in the ground in the longitudinal course by cantilevers. For preserving the previous (chestnut and oak) trees, the residence is based on the pilots. The feeling of lightness is emphasized by light steel development with large panoramic glazing of the south façade, making it possible for unlimited expansion of room from inside to the spacious atmosphere. In contrary to the southern portion, the northern is leaning in the direction of the ground, while the upper level is public, made as accessibility to the developing.

This way the property has a dual, hybrid design, not only in cross-part, but also in prepare. On the south side it is entirely glazed, open to the nature, on the north side closed and developed. Room layout by floors is different from the usual: residing area in the best floor, the place the see is continuously oriented outwards as in an extraordinary belvedere, the reduced portion houses the far more intimate sleeping quarters. The residence is distinguished by a cautious placement of the creating in the space and its subtle integration into normal and rural environment.”

Initial Level
Second Degree
Elevation
Part
Section
Section
Section

Images courtesy of Multiplan arhitekti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *