Home in Rubí by BETA Workplace ARCHITECTS

Residence in Rubí is a personal residence created by BETA Workplace ARCHITECTS.

It is positioned in Rubí, Barcelona, Spain, and covers an spot of 5,500 square feet.


House in Rubí by BETA Workplace ARCHITECTS:

“The hefty and the light meet each other at the identical language. Absence of colours but reflections multiplies. None of this is incompatible with the architecture that serves and exhibits with out complicated the efficiency and convenience for the user’s lifestyle.

A 2-dimensional geometric twinning of the 2 major parts of the building, which with no their gear, the third piece of solutions, that seems to be out the rear, and the relationship among them, it would be nothing at all far more than a shallow speak to.

This is how could be geometrically summarized this detached dwelling projected by the crew Beta Office Architects. This house has a surface of 287 sqm (3,090 sqft) created in a rectangular plot of 511 sqm (5,500 sqft). It consists of a basement, ground and 1st floor. It is found in Rubí, a town near Barcelona.

The house is projected for a 4 member household the major necessity for the task was that the housing had to be available to handicapped men and women inside and outdoors the developing, so we took all the needed foresights, which includes the set up of a lift making it possible for the vertical mobility between all the various floors, which includes the basement, where there is the parking region outdoors the developing there are a number of ramps helping the family members to move in direction of all the garden.

The practical system consists in the basement of a parking location, storage amenities, installations room and the lobby. On the ground floor there is the main entry from the street, consisting of a stairwell and an elevator there is also the toilet, kitchen with dining area, living space, laundry room and 2 single bedrooms for the kids of the loved ones with a shared bathroom. On the 1st floor it is situated the double bedroom suite, with dressing space, storage for clothes, a study and a terrace.

Outside the building, Beta Office architects proposed a swimming pool for the household, possessing the dimensions and the accessibility to it according to the needs current in the total undertaking. The pool is surrounded by gardened regions and a porch, right communicated with the dining space and the kitchen.”

Elevation
Elevation

Photographs by: Miquel Coll Molas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *