Gordon’s Bay Residence – Sydney, Australia by Luigi Rosselli Architects

Gordon’s Bay Residence in Sydney, Australia by Luigi Rosselli Architects is a present day dream property consisting of 3 levels stacked with a 6-degree differential. Created by Luigi Rosselli Architects, major materials of concrete, reclaimed timber, aluminum and sandstone let the dwelling to blend with its natural coastal surroundings.

The stone clad garage path ascends to the residence which is perched on a hill. The slabs of living zones cantilever above every other so gracefully. Difficult corners are non-existent, although instead rounded edges prevail. Terraces are curvaceous and wrap the property making it possible for for endless views of the nearby bay. Brimming with flowering bushes, olive and citrus trees, as well as vegetable and herb gardens, the landscape is expansive.

Large roof overhangs defend terraces and interiors from sunlight, while providing cooling all through the year. Interestingly, this residence does not have air-conditioning thanks to the plentiful ventilation supplied by entirely retractable sliding glass doors on every single degree. In truth, this contemporary dream residence is sustainable with a photovoltaic method which includes rainwater tanks and solar heating for hot water and pool.

A double-volume, light-drenched stairwell turns into the core of this structure, not just virtually but as a showcase gallery displaying a vast collection of ar2rk. Glass railings enable light to penetrate the home from a single side to the other. Light wood flooring keeps the vibe airy and beachy.

In the close by residing area, a dramatic convex fireplace produces interest, while surrounding furnishings of dark leather chairs trimmed with rivets, a cream-hued material sofa and raw wood accent table round out the relaxed space. Across the residence, ribbons of exposed concrete top white walls, making contrast and a textured aesthetic–love this!

The kitchen is resplendent with a tiled floral mosaic in pale blue and grey. This backsplash pattern is carried via to a nearby bathroom which wonderfully ties the home’s interiors together. A blackened brass candelabra chandelier complements the rustic wooden farm table which is surrounded by classy present day white chairs.

Gordon’s Bay Residence is enhanced by alternating ranges of concrete which seamlessly mesh together and unify into a singular modern day dream residence by the sea.

Posted by Suzanne at eleven December, 2013

Include a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *