Glendowie Home by Bossley Architects

By Holly – Classes: Bathroom, Dining Room, Fireplace, Hall and Entrance, Homes, Interior Design and style, Kitchen, Living Area, Staircase, Terrace   

Auckland-primarily based architectural company Bossley Architects has produced the Glendowie Property.

Completed in 2007, this modern residence displays a unique facade of dark variegated cedar panels.

It is located in Auckland, New Zealand.

Glendowie Property by Bossley Architects:

“The type of this home has been determined by the constraints of the website. The property is sited in Glendowie amongst a normal edge produced by the steep bush clad cliff that rolls down to Karaka Bay and the sinuous road that the residence fronts onto. The kink in the street outdoors the property is reflected in the boundary and the front yard setback line for the home. In buy to maximise the web site the property has been built appropriate up to this front yard setback line and also reinforces the kink.

A dark stained veil of variegated cedar wraps and protects the front of the house from the hectic street that it fronts onto. The display also performs the perform of masking the stepped type of the constructing on the southern elevation, which is the end result of the height to boundary constraints.

2 reduce-outs or recesses in this kinked frontage permit entry into the building. One recess is for the garage door and other is for the front entry which is tucked away hidden from see behind the display to permit privacy but also to shelter the entry from the south westerly wind.

Frosted glass offers privacy at the front of the residence but still enables western light to penetrate through the developing. The shadow of the timber screens frayed edges by means of the frosted glass provides a stunning silhouette with the afternoon light.

An open riser timber and steel stair winds up through a triple height room from the garage degree to the principal residing level and then on up to another 2 levels. Your see of the stair is filtered through layers of a stainless steel mesh screen hanging from the ceiling among the stairs and a dark stained timber screen.

The decrease residing degree opens out onto a honed concrete terrace location with views of Browns Island and Karaka Bay.”

Photos by: Simon Devitt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *