Findlay Residence – North Vancouver, Canada by Splyce Design

The Findlay Residence in North Vancouver, Canada is spacious box-like structure at 4,000 square feet, but that’s not what separates it from other big homes. This 2-story construction is rooted–literally–with a glazed central void abundant with bamboo trees which deposits light although generating an element of intrigue and illusion.

Made by Splyce Design and style, this modern day dream property boasts a mix of the 2 interconnected and separated spaces for its loved ones of 4. The irregular size and form of the great deal posed a challenge which was conquer by the keen floor prepare and all round design.

The facade of horizontal cedar cladding and concrete is understated, presenting a clean-lined aesthetic to the community. A modest front yard is covered in grass nevertheless enabling for a play room for the kids, whilst the rear patios lined with trees are vast ample to host family members and good friend gatherings far more than comfortably.

On the ground floor, the residing room and kitchen perform opposite each other on the 2 sides of the bamboo sanctuary. A widespread hallway behind the glass enclosure hyperlinks these rooms together. Throughout the day, plentiful sunlight beams into these minimalist spaces contributing cheer. Smooth concrete floors, white lacquered cabinets and oak wall panels sheath the interiors. Sliding glass doors offer boundariless living between indoor and outside locations, excellent for a household life-style.

A cantilevered staircase floats towards an adjacent glass wall and leads to 2nd-story bedrooms. A skylight integrated into the roof, casts light which is downright striking towards lower degree walls and floors.

The master bedroom is linked to its ensuite bathroom by means of a glazed bridge. Furnished in simplicity, this sleeping space is soothing although the bathroom also portrays an utmost relaxing vibe. The wall over the white vanities is a frameless window dealing with tree leaves and featuring 2 rectangular mirror panels hanging from wire cables. The connection with nature here is breathtaking!

Just down the hall, a room designed for the kids is delightful with an elongated, developed-in desk for research or personal computer play, and a customized book shelf with square cubbies displaying books, toys and photographs.

The Findlay Residence is a modern day dream house balanced with private and shared spaces exactly where an active family members of 4 can thrive.

Posted by Suzanne at 12 December, 2013

Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *