Esquimalt House by Mcleod Bovell Modern Homes

Mcleod Bovell Contemporary Houses have developed a single-family members residence in West Vancouver, Canada.

eh_280414_07

eh_280414_01

eh_280414_02

eh_280414_03

eh_280414_03a

eh_280414_05

eh_280414_06

eh_280414_08

eh_280414_09

Undertaking description

This home is situated on a steep, further broad residence with views of downtown Vancouver, the Lion’s Gate Bridge and Burrard Inlet. The creating flows laterally with a gently stepped horizontal navigation across and down by means of the web site. Twenty feet of vertical distance amongst the street and the main floor entry is divided into 3 distinct experiences in order to alleviate, what would otherwise be, a relentless downward motion. Initial, a set of concrete platforms through a small ornamental orchard, then down a single run of stairs overhanging a pond, and lastly via a courtyard above a bridge to the front door. The courtyard with its wide reflecting ponds creates a distinct area out of what would otherwise be a compressed valley in between the street and the face of the building.

In accordance with the couple’s needs, the home operates simultaneously as a personal location of retreat, a area of organization, and a large-scale, quasi-public entertaining room. The workplace is reached by way of an exterior accessibility ramp beside the reflecting ponds so that business can be performed apart from the residing spaces. Dramatic interior and exterior entertaining spaces that accommodate gatherings of the client’s Ismali religious local community comprise a single half of the website, even though much more intimately-scaled spaces for personal residing and private contemplation type the other half.

Private bedroom spaces are consolidated into a compact upper floor volume that floats above the strung-out principal floor. This permits 2 scales of principal floor spaces. Big spaces with tall ceiling heights, contrast with smaller private rooms- a lounge in between the kitchen and dining space and a meditation space at the stair which seems back over reflecting ponds. These applications overlap and are created cohesive by way of a subdued inner and external palette: architectural concrete, light gray cement panel, polished concrete floors, white gypsum wallboard, and matching millwork panels.

Resources: Architectural concrete, Cumaru hardwood, composite panel

Style: Mcleod Bovell Present day Houses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *