Eichler Front Growth by Klopf Architecture

By Admin – Classes: Bathroom, Houses, Interior Design   

How to broaden an L shaped Eichler positioned in Palo Alto, California, to a square shaped floor program with 1 major challenge extending an already long dark entry hallway just before entering the residing room?

Klopf Architecture‘s answer to this obstacle was to design and style a light filled atrium in the hallway’s entry with green plants and sky lights.

The expanded floor plan designed an further space in the hallway developed to be open with sky lights and wood siding similar to the rest of the property and the thoughtful use of a blind door and window for a wall that could be closed with blinds for privacy and utilization versatility.

Photographs by: Mariko Reed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *