De Beauvoir Street Home by Scott Architects

De Beauvoir Road is a 4-bedroom Victorian terraced home that has been sensitively refurbished and boldly extended as a sculptural type that draws in light from the sky and embraces views of its backyard and surrounding trees.

Set inside of a Hackney conservation region, original period attributes have been reinstated employing traditional techniques whilst a rear extension of sweeping spaces provides new existence to a house that was slowly getting outgrown by its family’s modern specifications.

The form of the new extension has evolved from the language of the website: its gardens, its brickwork and its neighbouring buildings. Its curved forms are clad in solid oak boarding to add to a carefully picked palette of all-natural supplies – limestone flooring, exposed brickwork walls and restored Baltic pine floorboards. The interiors are expressed as a series of fluid surfaces and flowing spaces that weave by means of the residence, foremost a single in direction of a rear garden that gently extends above the dining space as a green roof of wildflowers.

Generously lit indoor family members rooms open up and connect with west-facing outside spaces. Modern kinds reveal and celebrate the character of the original house, enabling vertical pools of natural light to wash in excess of exposed brickwork and cleanly composed surfaces. Oak boarding extends through to internal spaces to include texture and visual warmth.

The authentic building has been completely thermally insulated and contains reduced vitality lighting, under floor heating from a extremely productive boiler and a sloping green roof.

Posted by Michelle Lesser at 31 January, 2014

Include a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *