Casa MTY by BGP Arquitectura

Casa MTY is a residence located in San Pedro Garza García, Nuevo Leon, Mexico.

Made by BGP Arquitectura, the residence has spectacular views in excess of the surrounding mountains, and an interior that is fresh and clean.

Casa MTY by BGP Arquitectura:

“The residence is found in San Pedro Garza Garcia, in a semi-wooded, just lately urbanized region composed of 10,000 m² (107,640 ft²) plots, and with strict building regulations with emphasis on environmental protection. Obtaining inspiration in the landscape, filled with rocks and an intriguing topography, the undertaking designed from a series of boxes that movement in between the topography and vegetation of the web site. The dispersed scheme is woven into a series of textures and secluded courtyards, enjoying with light and shade, guarding the residence from the extreme climate of the area.

Every single of the program requirements is organized in one particular of the volumes, each volume maintains its formal independence from the other folks as they are clad by travertine marble, wood paneling, weathering steel, u-glass, or exposed concrete. The composition is regulated by an orthogonal pattern in which the volumes are interconnected by corridors made of Duovent glass, each walls and ceiling, making a path by means of the website although at the very same time sheltered within the residence. The solidity of the volumes is broken by windows oriented towards the city or to concentrations of vegetation inside the internet site.

The home has 2 parking tons: one for everyday use and yet another for collector automobiles, above the everyday parking great deal is a guest bedroom. As a continuation of this volume, 2 much more volumes are generated, a single with the guest bathroom and an additional which homes the dining space. With each other with the entry, to one side of the dining space, is a space with a small auditorium and terrace. To the other side is the kitchen location and a sewing area. Through the service corridor is the family members room, which also has accessibility by way of a glass corridor that leads to an office for the owners. The residing area prospects ultimately to the master bedroom, which has an adjoining bedroom for the grandchildren. In the basement, naturally ventilated and lit taking benefit of the slope of the website, are the services areas and mechanical rooms.

The property therefore functions as an “organism” in which its elements interact to offer solutions to the client’s needs, to local restrictions, and to ground circumstances.”

Very first Level
Second Degree
Elevation
Area
Internet site Program

Photos courtesy of BGP Arquitectura

Click any photo to see a greater picture – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate by means of the posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *