bv.jpg

Brown Vujcich Home By Bossley Architects

Bossley Architects have made the Brown Vujcich Property in Auckland, New Zealand.

bv_080913_01

Description

This house is positioned on a narrow urban internet site in the heart of Herne Bay. Tight web site controls and a sloping internet site resulted in a prolonged narrow constructing form that measures down the slope of the internet site.

1 of the principal characteristics of the home is the entry which is reached by a bridge that crosses a moat of planting. The entry is glazed with translucent glass to give privacy and a lovely soft light to the interior spaces. The entry room is protected by a vertical cedar screen with intermittent horizontals painted with colors that have also been utilised on the interior and inspired by the clients’ wonderful assortment of 1950 -60s furniture, art and ceramics.

As soon as within an open riser jarrah and steel stair with a hanging screen of stainless steel mesh leads either upstairs to the principal living degree or downstairs to the bedrooms and a 2nd family members living area.

The rooms on the lower degree open out to the usually redundant side yards surrounding the home with every single area obtaining its own terrace and outdoor area. The constructing measures down the site and culminates in a terrace and pool off the loved ones residing space.

Light and privacy is modulated on the upper levels by opening and closing vertical lourveline panels or both cedar or aluminium. The living room opens out to a generous deck which with glimpses of the harbour.

Playful colors, finishes and hoop pine cabinetry enliven the interior spaces and the exterior resources of fine vertical cedar shiplap, double skin bagged brick reflect the clients’ love of fifties and sixties architecture.

Architect: Bossley Architects
Photography: Patrick Reynolds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *