Brighton, Melbourne House by InForm

This 5-bedroom loved ones residence, customized made in collaboration with Inform  clients, is situated in the Bayside suburb of Brighton.

The central circulation spine, total height glazing, double height inner voids and deep rear loggia are features of the Quad notion. The floor plan maximises the width of the property, thereby maximising the depth of the north dealing with rear garden and pool enclosure.

Distinctive to this task is the side access to a double height entry hall and stairwell, as properly as the integration of a Poliform kitchen. Superbly orientated, the kitchen and residing spaces take pleasure in northern elements to the backyard and pool, as does the master bedroom on the upper degree, while the meals location relates to an eastern courtyard capturing the morning sun.

The materials palette is sophisticated and timeless, such as stained western red cedar and organic cement render with contrasting crisp white fascias and soffits. Internally stained oak and dark carpet floors offset white walls, creating a classic backdrop to feature joinery things.

Posted by Michelle Lesser at 3 March, 2014

Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *