Bemmel Residence - The Netherlands- Maxim Winkelaar &amp Bob Ronday-2

Bemmel Residence – The Netherlands By Maxim Winkelaar & Bob Ronday


A deliberate shock of white is what helps make the Bemmel Residence an architectural stand-out. Made collaboratively by Maxim Winkelaar and Bob Ronday, this modern dream property in the Netherlands exudes minimalism at its best.

Created as a rectangular type, the 2-story dwelling encompasses an open residing plan with   walls of windows framing the landscape superbly. Rich slate floors movement from one area to the following, which are a striking contrast to the white walls, ceilings and stairwell. A reddish-wood cantilevered staircase greets at the home’s entrance which is dappled with a handful of colorful paintings and exotic artifacts.

The residing space is layered with texture and creamy organic hues of chocolate, mocha and almond-white. A dual-sided gasoline fireplace nestles into a floating white partition subtly dividing the rest from culinary zones. Marigold accent pillows and a side chair allude to the identical pop of colour provided in the leather-wrapped dining chairs. Set against against a rustic wood table, the seem is crisp and fitting for a modern day kitchen room.

The kitchen itself is totally constructed-in, slicks of white cabinetry evoking a somewhat futuristic vibe. A wall of opaque glass is extraordinary, glowing with non-quit rays of white light. A center island houses the cooktop and attributes smoky acrylic and chrome stools.

The master bath entrances with a ceiling randomly dotted with brilliant miniature recessed lights. The result, when reflected in the glossy white and glazed surfaces, resembles a cosmic sky–so divine! A hovering pure white vanity sits across the black-and-white glass tiled wall which wraps the square tub. And, of course, no modern day luxury home would be comprehensive without an ensuite sauna.

A large glass-topped terrace is a lot more akin to an extension of the residing places with a panel of sliding glass doors almost encompassing the total back wall. A pebbled perimeter close to the side of the house expands from this modern structure to the dark concrete patio which is made up of a reflective swimming pool. The dark mirrored “glass” surface is merely striking towards the stark white exterior palette.

The Bemmel Residence is a minimalist dream residence, a magnificent white oasis flowing with purity and elegance.

Connected Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *