Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta

By Magaly • 37 mins ago

Bajo comercial convertido en loft is a project finished by Egue y Seta and found in Terrassa, Spain.

Formerly a commercial area, it was turned into a personal residence in 2014.


Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (3)

Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (4) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (6) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (9) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (10) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (11) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (14) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (15) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (16) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (17) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (20) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (27) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (28) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (30) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (31) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (32) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (34) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (35) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (38) Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta (41)

Bajo comercial convertido en loft by Egue y Seta:

“This property with a “lofty” soul and “Green” heart redefine what transparency and spatial openness means to designers and house owners.

To step in this former industrial space turned into a loft, we require to open a broad and generous sound “Iroco” wood set of double doors with iron fittings customized produced at the owner´s iron foundry. And as quickly as we set foot above the natural oak parquet, we are welcomed by a massive “fish tank” without having fish, had been leaves and green blossoms float in amidst nearly liquid light. We are not speaking about the normal bamboo reeds, nor about the extremely solemn Zen like interior backyard, but about an arrangement of neighborhood trees of various heights over a bed of pine bark splashed above by a cascade of light beaming from a false skylight. Surrounding this magnificent backyard: The whole home.

To the left, caved in the building foundations, we discover the residing room, surrounded by oversized steps above which an “U” shaped arrangement of cement colour velvet cushions operate as a sofa. More than it, an eclectic but subtle mix of designer, hand manufactured, and vintage cushions. From the living space location a single can appear immediately into the interior backyard, but also out, by means of the big window panes and facing in the opposite course, the dining area and the kitchen just a handful of centimetres away but at a higher degree.

In the dining region, the fantastic Bedrock Plank A wooden table by the Italian brand Riba 1920, surrounded by the timeless Eames chairs in a concrete tone. The whole arrangement lit by 2 bundles of oversized clear balloon light bulbs that hang from a deep grey industrial ceiling with metallic beams. To the proper a “one of a kind” motorcycle restored by the loved ones craftsmen.

Behind the dining places you´ll discover a seemingly technical and industrial kitchen that offers a clean and sophisticated seem due to the large and shiny vertical planes of stainless steel that sheet all cabinet doors and side panels. But at the identical time, the mixture with all-natural wood horizontal worktops, give the room a cosy warmth whilst generating it useful when it comes to put together the wholesome dishes and fancy cocktails the complete location seems to be asking for.

All this metallic sparkle and stainless steel sheeting enclose the most current generation appliances: a double side by side refrigerator with a wine cellar (Liehber), a panelled grain coffee maker, a smart induction cook top with teppanyaki sizzling plate, a carbon filter extraction hood, and a laundry and ironing station with means of drainage and ventilation integrated within a cabinet (all AEG). Behind a sliding crystal door a transparent storage pantry exhibits all sorts of local delicacies, fresh cooking species and wines, all lit up by rail directional projectors cutting themselves out from a dark chalkboard background.

Hanging over the isle that performs as a storage area and planning surface at the identical time, a pair of vintage “Lindse” iron lamps by Francisco Segarra, and surrounding the piece, 5 metallic “Bofinger” stools of the exact same brand flip the spot into a bar and the ideal location for brunch.

Going close to the residing room, this time through the left corridor, we phase above a concrete runway more than which a set of powerful light projectors have been built into the floor in buy to gently grace from beneath a naked craft brick wall. Towards the finish of this corridor a massive sound oak swinging door, without having take care of or lock, would seem to guarantee to be constantly open to welcome you to the a lot more private places of the property.

In the master’s bedroom, the bed and headboard stand out for their exclusive, honest and apparently basic layout. Nevertheless, the customized manufactured piece fabricated with natural oak and metallic sewer grates, is at the exact same time bed frame, evening stand, lit headboard, dividing partition and shoe rack on its back side. Behind it, a walk in closet of pure geometry produced of anthracite grey laminate reflects itself on a backstage like full size mirror, whilst giving a soft and confortable dark carpet flooring and just ample storage and seating space for a couple who likes to dress for the occasion and to gather sport footwear. To the right hand side of the bed, and leaning against the wall a 2 seater chesterfield sofa upholstered in tobacco leather by Francisco Segarra is crowned by a couple of stuffed fabric reindeer heads (Luzio) which are accurate decorative trophies. Wrapped in the raw wool blankets that dress the bed one particular could observe a movie projected on a roll away display that retailers itself away within the wooden pendant ceiling, so the principal interior backyard is always visible by means of the master´s bathroom´s transparent enclosure.

Here intimacy is redefined and it is subject to both loneliness or the closing of the wooden venetian blinds. In exchange, the area provides a joyful sight directly into the garden, organic light and a marvellous sense of spatial openness. The elongated rectangular form that defines the bathroom it is laid out symmetrically so to supply 2 toilet seats and 2 independent vanity tops separated by an huge common shower tray above which an oversized ceiling mounted shower sprinkler promises to pour down like rain.

At the back end of the tray, a framed concrete bench hosts a set of designer stainless steel shower taps whilst running previous the glass partitions at each and every side of the shower to flip itself in to a vanity leading. More than this portion, bowl shaped porcelain sinks (Roca), slim sophisticated taps and a set of mirrors hanging from the ceiling virtually floating towards the green background.

The suspended toilet seats and its recessed push buttons were constructed in walls covered with white rectangular bevelled tiles, in the design of individuals in outdated metro stations so to convey some urban feeling to the area.”

Photographs by: Vicugo Foto & Mauricio Fuertes

Click any photograph to see a larger picture – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate by means of the content articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *