Appleberry Drive Residence by developing Lab

By Magaly • 42 mins in the past

Appleberry Drive Residence is a project finished by developing Lab in 2013.

This Eichler home is positioned in San Rafael, California, USA and covers an region of one,570 square feet.

Appleberry Drive Residence by building Lab (1) Appleberry Drive Residence by building Lab (2) Appleberry Drive Residence by building Lab (4) Appleberry Drive Residence by building Lab (5) Appleberry Drive Residence by building Lab (6) Appleberry Drive Residence by building Lab (7) Appleberry Drive Residence by building Lab (8) Appleberry Drive Residence by building Lab (11) Appleberry Drive Residence by building Lab (12) Appleberry Drive Residence by building Lab (13) Appleberry Drive Residence by building Lab (14) Appleberry Drive Residence by building Lab (15) Appleberry Drive Residence by building Lab (16) Appleberry Drive Residence by building Lab (17) Appleberry Drive Residence by building Lab (19) Appleberry Drive Residence by building Lab (20) Appleberry Drive Residence by building Lab (21) Appleberry Drive Residence by building Lab (22) Appleberry Drive Residence by building Lab (23) Appleberry Drive Residence by building Lab (24)

Appleberry Drive Residence by constructing Lab:

“As can be stated of most eichlers, this was great residence to get started with. By indicates of the subtle rather than the grand, we strove to re-invigorate the modesty, simplicity and clarity of the unique design.

At the scale of web site our 2 best concerns had been the standard eichler austerity to street frontage and this model’s want of an atrium or courtyard. Among other information, our resolution consists of 2 major elements. The 5 foot tall diaphanous fence defines a front courtyard with a soft sense of enclosure and filtered connection. The insertion of the massive image window at the dining area draws the eye a lot more deeply into the website from the street. It also activates latent engagement from the interior’s most energetic spaces.

At the scale of building, we focused largely on the kitchen as the organizational core from which to carve subtle orientations and hierarchies of public spaces.

In conjunction to the porous programmatic kitchen block as a connective component, the walls along the primary corridor include to the sense of bringing outside in. The fin wall adjacent to entry has been detailed to have the siding slip previous the glass, while the living, kitchen and dining area are all connected by a walnut veneer function wall operating the length of the property. The wall also echoes the lush surroundings of Lucas Valley as well as the authentic mahogany plywood panels utilized inside of Eichlers.”

Photos courtesy of developing Lab

Click any photo to see a larger image – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate through the articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *