coffey architects clerkenwell warehouse timothy soar.jpg

Classy Connection Of Two Apartments In A Clerkenwell Warehouse


Coffey-Architects_Clerkenwell-Warehouse_Timothy-Soar

2 apartments in a historic warehouse constructing in Clerkenwell have been linked by Coffey Architects to type one massive versatile apartment.

The apartments were a single above the other but have been joined vertically and horizontally via a complete reconfiguration of the spaces.

Coffey-Architects_Clerkenwell-Warehouse_Timothy-Soar4

A central storage wall ties the apartments together along the whole length of one wall.

A big slot reduce into the floor of what was the upper apartment creates a visual hyperlink among the 2 floors and provides light to the reduced corridor, in which the bedrooms and private living locations are contained.

Coffey-Architects_Clerkenwell-Warehouse_Timothy-Soar2

The new single residence has been divided into major and secondary living places, with north-west light permeating the living spaces and the bathrooms and circulation spaces are positioned to the rear.

Coffey-Architects_Clerkenwell-Warehouse_Timothy-Soar5

All-natural basalt has been used during the residence as a floor finish and the bathroom walls are lines with basalt tiles to tie to match.

Coffey-Architects_Clerkenwell-Warehouse_Timothy-Soar6

Exactly where attainable the red brick walls have been retained and contrasting smooth white walls in the new factors creates a juxtaposition highlighting the old and new traits of the developing.

Coffey Architects won the Youthful Architect of the Year 2012 and 2 of its earlier projects will be opening in the course of Open Property 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *